Ionela Food & Travel

Restaurant Cetatea din Alep – specific sirian

Published on

Unul din restaurantele noaste preferate din Bucuresti este situat in cartierul Colentina, pe Sos Colentina, nr 373, un local cu mancare siriana, foarte aromata si gatita perfect. Preturile sunt mai mult decat decente, luand in considerare cantitatea si calitatea preparatelor. Niciodata nu am dat gres cu acest loc atunci cand am vrut sa impresionam si alte persoane (prieteni, familie).

Restaurantul se deschide in jur de ora 10:30, iar noi mergem de obicei sambata, in jur de ora pranzului, 12:00 – 12:30 pentru a fi siguri ca gasim toate preparatele pe care le dorim. Mentionez asta, deoarece au fost situatii cand am ajuns dupa ora 14:30 si nu am mai gasit chiar tot ce ne doream…in special pe partea de salate si desert.

De fiecare data cand ajungem aici comandam obligatoriu “puiul la jar” (fie ca e portie intreaga, fie ca doar jumatate de pui) care pe exterior este putin ars si crocant, dar la interior carnea este foarte suculenta, iar condimentele se simt in fiecare bucatica de carne. Puiul vine insotit de 2 lipii (care sunt imbibate cu aroma puiului), cartofi prajiti, salata asortata, sos de usturoi si hummus.

Pui intreg la jar
Pui intreg la jar

Alte doua preparate care trebuie obligatoriu incercate sunt cele doua salate celebre: “tabbouleh” si “fattoush“. Sunt curcubeu pe cerul gurii, mereu fresh, asezonate perfect, cu fiecare aroma echilibrata.

De asemenea, comanda include si doua tipuri de “fatayer“: cel cu branza si susan si cel cu carne si sos de rodii. Pe acestea le servim ca aperitiv, si de fiecare data sunt calde, daca nu chiar fierbinti. Gustul celui cu sos de rodii este ceva ce nu poate fi descris in cuvinte.

Iar ca intreaga experienta sa fie completa, comandam si cele mai dorite deserturi din meniu: “kunefe” si “rulou cu crema de lapte“.

Alaturi de toate aceste preparate se potriveste de minune un “Ayran” racoritor, in special pentru zilele calduroase de vara.

Meniul pe care il luam pentru 2 persoane, ridicandu-ne de la masa ghiftuiti, costa in jur de 150 ron.

Sper ca aceste detalii v-au facut curiosi si va ganditi sa incercati aceasta experienta.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *