O zi si jumatate petrecuta in Bratislava ne-a permis sa incercam doar cateva preparate specificei zonei, dar surpriza a fost placuta si nu am plecat dezamagiti.
Masa principala am servit-o ca de obicei in localul pe care l-am gasit cel mai bine clasat pe Trip Advisor, si anume Slovak Pub (https://slovakpub.sk/en/domov-english/) unde ne-am delectat cu cateva preparate din meniul lor, dar inainte de toate am comandat bauturile, iar acestea au constat intr-un platou cu 2 tipuri de bere si o Kofola (un fel de cola locala, nu pot spune ca a fost deosebita pentru gustul meu).

- Supa de varza cu carnati si smantana

- Supa crema de usturoi servita in paine de casa

Delicioase amandoua, in special cea de usturoi. Cea cu varza este un pic grasa pentru cei care nu sunt adeptii mancarurilor cu foarte multa grasime. Am continuat cu felurile principale:
- Platou slovac – galuste cu cartofi pe jumatate de platou si 3 coltunasi cu branza de oaie, cu bacon si marar

- Gulas de vita cu galuste de paine

Toata masa ne-a costat aproximativ 50 euro (pentru 2 persoane).
Desertul l-am servit in alta parte deoarece doream neaparat sa incerc covrigul in forma de semiluna umplut cu mac, Bratislavké rožky. Si dupa cateva minute bune de cautare am gasit locul potrivit pentru a incerca aceasta prajitura: Pressburg Bajgel (https://www.pressburgbajgel.sk/en).
Am incercat 3 variante de umplutura: cu mac, cu migdale si cu nuca. Toate au fost excelente, foarte aromate, aluatul fraged, umplutura din belsig, nimic de reprosat. Cu greu te poti opri la a manca doar o singura bucata. Pretul este de 3.5 euro/bucata.



Sper sa va fie de ajutor aceste informatii 🙂
Leave a Reply