Prima experienta cu mancarea poloneza a fost interesanta. Am incercat sa testam cat mai multe preparate specifice lor, in scurta perioada de 2 zile petrecuta in capitala Poloniei.
Primul loc in care am incercat mancarea lor a fost Specjały Regionalne (https://polishcuisine.pl/) unde ne-am delectat cu 2 supe, un fel principal si o portie de galuste. Toata mancarea a fost gustoasa si unele preparate inedite.
Primele aduse la masa au fost supele, una din ele fiind supa zilei si cea dea doua o supa specifica acestei regiuni, servita in paine:
- Supa crema de rosii (supa zile pentru ziua respectiva)

- Żurek, servita in bol de paine.

Dupa ce am finalizat supele ne-au adus la masa felul principal ce a constat in:
- Obraji de vita/Beef cheeks cu piure de cartofi si sfecla rosie

- Platoul mix 8 galuste cu umpluturi diferite: branza si cartofi, carne de porc, spanac si branza de capra, varza cu ciuperci, servite cu doua sosuri: merisoare si smantana.

A doua zi, cea in care a fost si concertul, am ales sa mergem tot la un local traditional, bine clasat, unde am incercat alte feluri de mancare. Acest local este de fapt un lant, cu mai multe locatii un intreg orasul, Zapiecek. (https://zapiecek.eu/). Noi l-am ales pe cel situat pe Nowy Świat 64. Aici ne-am delectat cu o supa, un fel principal, un platou cu coltunasi si un desert.
- Supa de sfecla rosie cu ravioli
- Bigos: tocana de varza acra cu diferite feluri de carne si carnati

- Pierogi: 9 coltunasi fierti cu diferite umpluturi: crema de branza si hrisca, linte, ciuperci de padure, spanac si branza, cartofi servite cu un sos de smantana

- Placinta cu mere

Iar seara am incheiat-o cu o gustare luata pe stadion, inainte de inceperea concertului:
- Zapiekanka: paine acoperita cu ketchup, branza si ciuperci

Noi asta am incercat in materie de gastronomie in acest oras si nu am fost dezamagiti. Mai sunt multe alte preparate traditionale de incercat, dar nu le poti acoperi pe toate in doar 2 zile.
Sper sa va fie de ajutor aceste informatii 🙂
Leave a Reply