Ionela Food & Travel

Tsukiji Market – mâncăruri testate

,

Published on

Tsukiji Outer Market este una din cele mai cunoscute piete de mancare din Tokyo, asa ca a fost unul din locurile pe care trebuia neaparat sa le vizitam.

Prima incercare pe care am avut-o a fost in a treia zi de cand am ajuns, doar ca vremea nu a tinut cu noi si ploaia abundenta ne-a trimis la cazare. Dar nu ne-am dat batuti si urmatoarea zi, cand vremea parea sa fie mai blanda si uscata, ne-am intors si am inceput sa devoram preparatele gasite la tarabe.

Noi am ajuns in piata dimineata, in jur de ora 9:30 si deja incepea sa se stranga foarte multa lume, iar strazile inguste deja deveneau imposibil de parcurs.

  • Prima oprire a fost la faimoasa omleta pe frigaruie, Tamago, cumparata de la standul Yamacho. Gustul este unul interesant, dar nu e o omleta obisnuita, deoarece are un gust dulceag, pare mai mult un desert. Pentru mine a fost de ajuns o singura incercare. 🙂
  • Urmatoarea oprire a fost la stadul unde se facea Shrimp Rice Cracker, un fel de biscuite foarte subtire si crocant din faina de orez, in interiorul caruia se “strivea” un crevete, un crab sau caracatita, dupa preferinta. Noi am ales-o pe cea cu crevete si am descoperit o textura crocanta cu gust de crevete. Cu cat te apropiai de centrul biscuitelui, gustul de crevete era din ce in ce mai pronuntat.
  • Continuand traseul, am ajuns la un stand unde se preparau la grill diferite tipuri de peste, printe care Eel (țipar sau anghila) si Black Cod (cod negru) pe care am zis ca e obligatoriu sa le incercam. A fost pentru prima data cand am mancat acest tip de pesti, si a fost dragoste la prima inghititura. Preparati perfect si cu gust desavarsit. Daca nu stiam ce era, nu puteam ghici ca este vorba de peste. Nota 10 din 10 in special pentru țipar.
  • O alta delicatesa pe care trebuia sa o incercam a fost tonul proaspat, si am gasit la unul din standurile pe langa care am trecut tonul mult visat. Impartit in functie de cat de grasa este carnea, am cumparat Lean Tuna, Medium Tuna si Fatty Tuna (de la stanga la dreapta in poza de mai jos). Totul a fost foarte proaspat, fiecare bucata de peste se topea in gura. Un deliciu, servit alaturi de un bol de orez fiert cu sos de soia deasupra si wasabi langa.
  • Ultima oprire in materie de mancare a fost la unul din stand-urile care preparau pe grill picioare de king crab. Puteai alege tu tava pe care o doresti, si erau gatite in fata ta, iar langa grill era o masuta unde le puteai consuma, alaturi de sosurile puse la dispozitie.
  • Dupa asemenea festin cu diverse tipologii de pesti, era necesar sa consumam si un desert, iar ce ne-a facut cu ochiul a fost o inghetata mai speciala, cu arome specifice zonei: matcha si susan negru. Pentru mine, cea cu susan negru m-a impresionat la gust.

Asta a fost ceea ce am incercat noi in aceasta piata in decurs de vreo 2 ore pe care le-am petrecut acolo. Per total o experienta interesanta care merita incercata macar o data.

Se gasesc o multitudine de optiuni, in functie de gustul fiecaruia si preferintele culinare.

Sper ca aceasta prezentare sa va fie de ajutor si daca ajungeti in Tokyo sa nu ratati aceasta piata si preparatele enumerate mai sus.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *