Ionela Food & Travel

Chec cu mere fara zahar

,

Published on

Abundenta merelor din cosul de fructe m-a determinat sa ma gandesc la o reteta in care sa le integrez, si astfel am ajuns la acest desert. Nu am avut nevoie de foarte multe ingrediente, majoritatea gasindu-se in orice bucatarie.

Sa nu mai lungim vorba si sa trecem la realizarea acestui chec. Eu l-am gandit pentru 8 portii maricele.

Ingrediente si mod de preparare:

  • 500 grame mere rase (eu am avut mere rosii, dar se potriveste orice tip)
  • 2 oua
  • 15 grame unt topit si racit (se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui)
  • 180 ml lapte
  • 85 grame faina integrala (se poate folosi si faina alba)
  • 5 grame praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • condimente pentru turta dulce (se poate folosi doar scortisoara)
  • un praf de sare

Pentru inceput spalam foarte bine merele, le indepartam semintele si le dam pe razatoarea mare. Cand sunt gata, stoarcem deasupra lor zeama de lamaie pentru a nu oxida si dam castronul deoparte.

Intr-un alt castron spargem ouale, adaugam praful de sare si amestecam. Turnam peste oua untul topit si racit (sau uleiul), laptele si esenta de vanilie. Omogenizam totul foarte bine.

Peste amestecul lichid incorporam faina, praful de copt si condimentele pentru turta dulce si amestecam foarte bine pentru a nu avea cocoloase.

Cand amestecul este omogen, adaugam si merele rase si amestecam totul foarte bine astfel incat aluatul sa fie foarte bine integrat intre mere.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade, caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 50-60 minute (in functie de dimensiunea tavii).

Cand este copt, se scoate din cuptor, se lasa 10-15 minute in forma sa se racoreasca dupa care se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se felia.

Valori nutritionale aproximative pentru o portie: 4 g P / 18 g C / 4 g G.

Sa aveti pofta!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *