Aceste chiftele sunt alegerea sanatoasa atunci cand pofta pentru o mancare care sa iti aminteasca de perioada copilariei apare.
Aportul de grasimi este mult diminuat datorita faptului ca sunt preparate din carne de pui dar si datorita modului de gatire prin coaere (la cuptor sau la air fryer), evitand astfel prajirea in ulei.

Sunt foarte versatile, putand fi consumate ca atare, alaturi de garnitura preferata, dar pot fi adaugate si in paste sau marinate in sos de rosii.
Ingrediente si mod de preparare:
- 250 grame carne tocata de pui
- 1 morcov mediu
- 1 ou
- 2-3 catei de usturoi
- 20 gr pesmet
- condimente: sare, piper, boia iute, fulgi de chilli
- verdeata: marar si/sau patrunjel proapete sau uscate

Intr-un bol dam pe razatoarea mica morcovul curatat de coaja si usturoiul. Peste acestea adaugam carnea tocata, oul, pesmetul, condimentele si verdeata.
Amestecam toate ingredientele pana avem o compozitie omogena. Lasam 10-15 minute compozitia sa se odihneasca pe masa din bucatarie.
Inainte de a ne apuca de format chiftelele, dam drumul la cuptor la 180 grade Celsius, si tapetam o tava cu hartie de copt.
Dupa ce timpul s-a scurs, formam chiftelele pe care le punem direct in tava de cuptor. Pentru a forma mai usor chiftelele, va recomand sa va udati mainile cu apa rece. Dupa ce terminam toata compozitia, ungem fiecare chiftea cu putin ulei de masline.
Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care intoarcem chiftele si le mai coacem inca 10 minute pentru a fi rumenite pe ambele parti.
Din cantitatea aceasta, eu formez 10 chiftele, care sunt suficiente pentru 2 portii (5 bucati per portie).

Se pot servi alaturi de garnitura preferata: piure de cartofi, orez fiert, legume la cuptor, etc.
Valori nutritionale aproximative pentru o portie: 30 g P / 13 g C / 15 g G.
Sa aveti pofta!
Leave a Reply