O zi de sambata care se preconiza a fi una cu nimic deosebita fata de altele, s-a terminat cu vizita noastra la unul din cele mai bune restaurante turcesti din Bucuresti, locul unde ne intoarcem de fiecare data cu drag, stiind ca tot timpul plecam multumiti din punct de vedere culinar.

Restaurantul se afla pe Soseaua Pantelimon 89, si se numeste Golden Kebap si de fiecare data cand ajungem stim exact ce vrem sa comandam.
La fel s-a intamplat si de data aceasta, doar ca pe langa “meniul standard” pe care il comandam, am vrut sa mai incercam si altceva nou.
Astfel, masa am inceput-o cu:
- supa crema de linte (o portie pentru 2 persoane), acompaniata de cate o lipie calda, o carafa cu Ayran si 2 tipuri de ardei iute (unul murat si celalalt proaspat).

Ca de fiecare data supa este delicioasa, mai ales asezonata cu zeama de lamaie.
Cat timp “devoram” supa, a venit si urmatorul aperitiv:
- mini lahmacun, aceasta “pizza” turceasca, servita impreuna cu ceapa amestecata cu sumac, varza rosie, patrunjel verde si lamaie.

Se aseaza toate toppingurile deasupra, se stropeste cu zeama de lamaie, se ruleaza si se devoreaza. O explozie de gust, arome si texturi: carnea tocata este perfect condimentata iar lipia coapta exact cat trebuie pentru a fi crocanta.
Intre timp au venit si felurile principale:
- Adana Kebab si Sarma Beyti

Cred ca Adana kebab nu are nevoie de nicio prezentare: frigaruie din carne de oaie si vita condimentata, putin picanta (pentru varianta nepicanta au Urfa kebab) care vine alaturi cu bulgur, ceapa alba cu sumac, varza rosie, patrunjel verde, rosie coapta si ardei iute copt.
Daca iti place carnea de oaie, aceasta alegere este de departe cea mai potrivita. Carnea este suculenta, condimentele sunt balansate si servita impreuna cu garnitura primita iti incanta papilele gustative pana la ultima bucata.

Surpriza serii a fost acest Sarma Beyti, care este o frigaruie din carne de vita si oaie, rulata intr-o lipie impreuna cu cascaval si patrunje, servita cu un sos de iaurt. Gustul a fost foarte bun, dar combinatia cu cascaval topit o face sa para un pic cam grasa.
Preturile pe care le practica pentru preparate sunt decente luand in considerare raportul pret – calitate – cantitate.
Nota de plata pentru ce am mancat de aceasta seara, a fost in jur de 250 Ron.
Sper ca aceste detalii v-au facut curiosi si va ganditi sa incercati aceasta experienta.
Leave a Reply