Ionela Food & Travel

Ovăz la cuptor cu fructe

,

Published on

O varianta de mic dejun sau gustare sanatoasa, care nu contine zahar adaugat si nici indulcitor, poate fi aceasta prajitura care se face foarte repede, cu putine ingrediente, si poate fi adaptata la alimentele pe care le aveti in casa.

Prajitura poate fi consumata atat fierbinte, doar ca nu se va taia foarte bine, cat si la temperatura camerei sau chiar direct din frigider. De obicei, eu prepar acest desert duminica dupa amiaza si il servim pe post de gustare a doua zi.

Se pot folosi orice fruct va place sau ce fructe sunt in sezon: mere, pere, prune, afine (atat proaspete cat si congelate). Eu prefer sa o prepar cu mere, pere sau prune deoarece isi pastreaza mai bine textura la copt.

Ingredientele prezentate mai jos sunt pentru 2 portii, iar tava pe care o folosesc este una de silicon, cu dimensiunile de 22*10*6.

Ingrediente si mod de preparare:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 60 gr fulgi de ovaz
  • 20 gr seminte de chia
  • 10 gr seminte de in macinate
  • 1 cupa (30 gr) pudra proteica (se poate inlocui cu 20 gr fulgi de ovaz)
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • arome si condimente dupa preferinta: esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, cardamom, piper macinat, etc.
  • 200-250 gr fructe

Intr-un bol se amesteca ouale cu un praf de sare si esentele folosite. Peste amestecul de oua se adauga laptele si se omogenizeaza.

Peste amestecul lichid se adauga amestecul de ingrediente solide: fulgii de ovaz, semintele de chia, semintele de in macinate, praful de copt, condimentele folosite si daca se foloseste, pudra proteica.

Se amesteca totul foarte bine si se lasa deoparte pana ne ocupam de fructe.

In functie de fructele folosite ( mere, pere, prune) acestea se curata de coaja si de samburi si se taie in cuburi mici. Daca se folosesc afine, acestea doar se spala bine si se lasa la scurs.

Dupa ce fructele au fost pregatite, se adauga si ele in amestecul lasat la odihnit si se amesteca cu o spatula astfel incat fructele sa fie distribuite uniform in compozitie.

Amestecul se toarna in tava ( daca nu este de silicon, trebuie tapetata cu hartie de copt), se niveleaza si se introduce la cuptorul preincalzit la 180 grade (treapa medie la cele cu gaz) pentru 20-25 minute.

Se poate servi dupa preferinte, cu o cupa de inghetata, iaurt grecesc, unt de arahide, stropita pe deasupra cu miere sau sirop de artar.

Sa aveti pofta!

,

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *