Ionela Food & Travel

Roma și Coasta Amalfi

,

Published on

Specific pentru noi, este vacanta din luna octombrie a fiecarui an. De data aceasta, am ales Roma (pe care o mai vazusem in urma cu 8 ani) si ca sa nu ne plictisim 6 zile aici, am hotarat sa complicam lucrurile si sa vizitam si Coasta Amalfi, pentru o perioada de 3 zile.

De fiecare data cand mergem intr-o destinatie din afara tarii, suntem axati pe mancarea traditionala si specifica zonei respective. Si pentru asta facem mult research sa vedem care sunt mancarurile locale. De asemenea, totdeauna avem in vedere si recenziile pe care le au locatiile pe Trip Advisor.

Prima oprire in ziua in care am aterizat la Roma a fost la un restaurant aproape de Pantheon (Achille Al Pantheon di Habana), unde am comandat “Bruschetta alla crema di carciofi” – bruscheta cu crema de anghinare, “Rigatoni con Coda alla Vaccinara” – paste cu sos de rosii si coada de vita si “Abbacchio alla scottadito con patate al forno” – coaste de miel cu cartofi (care au venit sfaraind in tigaia incinsa).

Paste cu coada de vita si bruscheta cu anghinare
Paste cu coada de vita si bruscheta cu anghinare
Coaste de miel cu cartofi
Coaste de miel cu cartofi

Dupa aceasta masa copioasa, trebuia un desert pe masura, si care este desertul cu care nu dai niciodata gres in Italia, daca nu cu o inghetata cremoasa. Zis si facut. Am plecat in cautarea celei mai apetisante inghetate. Si am gasit-o, la Flor Gelato (https://www.gelatiflor.com/). Aromele castigatoare au fost fistic, cirese negre si stracciatella.

Masa de seara s-a finalizat cu un sandwich la All’Antico Vinaio (https://www.allanticovinaio.com/) deoarece trebuia incercat si cel de aici pentru a face comparatie cu cel mancat in Milano. Am stat la coada cam 30 – 40 minute pentru a comanda “La Tricolore”, care contine carpaccio de vita, crema de fistic, stracciatella si alune tocate.

A doua zi, ne-a prins cu pofta de paste, asa ca am ajuns, inainte sa mergem la Vatican, la “Pasta In Corso” (https://pastaincorso.it/landing/prenotazioni/) unde ne-am delectat cu o portie de paste carbonara si o portie de paste cacio e pepe.

Carbonara
Carbonara
Cacio e pepe
Cacio e pepe

Pe langa paste, am incercar 2 deserturi ( o crema de cafea si o prajitura cu mar) si un suppli (o bila de orez prajita umpluta cu sos de rosii si mozzarela)

Cina am servit-o la restaurantul “Tonnarello Scala” (https://tonnarello.it/) unde am comandat din nou coada de vita si coaste de miel :), un vin rosu, dar si un tiramisu .

In Amalfi, dupa ce am parcurs traseul “Path of the Gods”, am ales sa mancam cate o pizza, dar inainte de asta am savurat un “Lemon Sorbeto”. Pentru pizza am ales locatia “Pizzeria Donna Stella” unde am comandat cele mai simple tipuri de pizza: margherita si irma.

Dulcele pentru aceasta zi a fost achizitionat de la “Pasticceria Savoia” (https://www.savoiapasticceria.it/), un fel de sfogliatella cu o crema de vanilie. Delicios!!

Margherita
Margherita
Irma
Irma

De asemenea, am incercat la “Ristorante Zi Peppe” ( finalul traseului Le Tese di Positano) Gnocchi alla Sorrentino si un incredibil Cannoli

Iar daca ajungi in Napoli, nu poti sa gres niciodata cu o pizza Margherita, simpla dar gustoasa, cu blatul foarte subtire, coapta perfect.

Cam acestea sunt specialitatile incercate de noi in aceasta minunata vacanta. Incercam sa acoperim o gama cat mai variata de preparate. Sper sa va fie de folos aceste recomandari de localuri.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *