Inceputul lunii mai 2024, ne-a gasit in Italia, mai exact in Milano. Zborul a fost dupa amiaza, iar la cazare am ajuns destul de tarziu, dar prima zi de Milano am inceput-o in forta.
Inca de acasa stiam care este primul lucru pe care vrem sa il mancam cand ajungem acolo. Asa ca nu am stat pe ganduri si pasii ne-au purtat catre All’Antico Vinaio (Via Lupetta 12, Milano, https://www.allanticovinaio.com), care s-a deschis la ora 10:00. De aici am achizitionat doua din cele mai populare produse ale lor. Amandoua sandwich-uri ne-au costat 23 euro.
- La Paradiso (mortadella, crema de fistic si stracciatella) si L’Italiana (prosciutto crudo, mozzarella, rosii si pesto)


Dupa aceasta masa copioasa, luata in aer liber, pe o banca din apropiere, ne-am rasfatat si cu o inghetata decenta la gust, nu ceva extraordinar, de la Caffetteria Dante.

Urmatoarea zi a fost dedicata unei specialitati culinare specifice acestei zone, iar pentru asta am ajuns, dupa cativa kilometri parcursi pe jos, la Osteria Tajoli (Via Brembo 11 Milano, https://www.instagram.com/osteria_tajoli/) unde ne-am delectat cu un aperitiv si un fel principal:
- Bruschete cu ansoa

- Risotto alla Milanese con Ossobuco

Aperitivul, doua portii de risotto si o sticla de vin alb au costat in jur de 60 euro.
Inghetata, de data aceasta, am cumparat-o de la Gelateria Artigianale N 22 (C.so Lodi, 22, Milano), care a avut toate caracteristicile pentru un astfel de desert si ne-a costat in jur de 8 euro amandoua.

Dar cum inghetata nu a fost de ajuns, am fost “ademeniti” de un Panettone, cumparat de la Vergani (Corso di Porta Romana, 51 Milano), o patiserie gasita din intamplare in plimbarile noastre prin oras. A fost atat de bun incat am mancat jumatate din el in fata magazinului. 🙂 iar pretul a fost in jur de 30 euro pentru o cantitate de 750 grame.

In ziua anterioara intoarcerii acasa, am innoptat in Bergamo, unde ne-am plimbat pe stradutele orasului si pentru ca ni se facuse putin foame ne-am oprit la o pizzerie, Il Fornaio (Via Bartolomeo Colleoni 3, Bergamo) unde am mancat o felie de pizza proaspat scoasa din cuptor. Locul este foarte popular in randul turistilor si am asteptat cateva minute bune inainte sa ne vina randul la servire.


Sper sa va fie de ajutor aceste informatii 🙂
Leave a Reply to Ovidiu Cancel reply